نماینده مردم بوشهر، گناوه، دیلم و خارگ در مجلس شورای اسلامی:
اولویت کاری من بهداشت و درمان استان است

8 تير 1395
نماینده مردم بوشهر، گناوه، دیلم و خارگ گفت: اولویت کاری خود را موضوع بهداشت و درمان استان قرار داده‌ام و مؤید این ادعا این است که بعد از انتخابات و قبل از شروع رسمی کار مجلس، از مراکز بهداشتی و درمانی گناوه، دیلم و بوشهر بازدید کردم.

حجت‌الاسلام عبدالحمید خدری در جلسه هیأت رییسه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: در حوزه سلامت خدمات بسیار گسترده‌ای ارایه شده ولی متأسفانه در حرفه پزشکی، چون اشتباهات غیرقابل جبران است، خدمات کمتر دیده می‌شود و اگر مردم اعتماد خودشان را از جامعه پزشکی از دست بدهند دردناک است.
وی تصریح کرد: خدمات دانشگاه علوم پزشکی بوشهر جای تقدیر و تشکر بسیار دارد و روابط عمومی دانشگاه باید این خدمات را بیش از پیش به مردم بشناساند.
حجت‌الاسلام خدری گفت: وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی دولت تدبیر و امید، به عنوان یکی از وزرای نمونه دولت است که طرح تحول نظام سلامت را پایه ریزی کرد.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری فرمودند" نگرانی من این است که با تمام شدن دولت، این طرح نیز متوقف شود" اضافه کرد: بسیاری از بیماری‌ها که آمار بالایی دارند ناشی از آلایندگی‌هایی است که در مجاورت با نیروگاه اتمی، پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها واقع شده است و قطعا دولت و وزارت نفت در قبال این آلایندگی‌ها یک سری مسئولیت‌های اجتماعی دارد که با توجه به تشکیل کمیته مسئولیت‌های اجتماعی در کمیسیون انرژی مجلس این مسایل را مطالبه خواهیم کرد.
این نماینده مجلس با اشاره به نشستی که با وزیر نفت در ارتباط با احداث بیمارستان نفت داشته است گفت: وزیر نفت معتقد است احداث بیمارستان برای آنها مقرون به صرفه نیست ولی می‌توانند تمام تجهیزات پزشکی بیمارستان‌های بوشهر، گناوه و دیلم را تأمین کنند.
حجت‌الاسلام عبدالحمید خدری با اشاره به شب‌های قدر و بیان حدیثی درباره حضرت علی (ع) اظهار داشت: باید ما شیعیان و محبان حضرت علی به شیعه بودن خود افتخار کنیم و رهرو واقعی امام علی (ع) باشیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز ضمن ارایه تاریخچه‌ای از دانشگاه و گزارشی از علمکرد معاونت‌ها، به اجرای طرح تحول نظام سلامت در استان بوشهر اشاره کرد و گفت: یکی از شاخصهای بسیار مهم بهداشت و درمان، تخت‌های ویژه است و کمبود این تخت‌ها در سطح استان یکی از مشکلات اصلی ما بوده ‌است که با شروع طرح تحول، تعداد این تخت‌ها را دو برابر کرده‌ایم و در حال حاضر بیش از 150 تخت ویژه داریم.
دکتر علیرضا رئیسی اضافه کرد: براساس سطح بندی نظام سلامت، تخت‌های ویژه باید در مرکز استان باشند ولی با رایزنی‌هایی که با وزارت بهداشت انجام شد، تخت‌های ویژه را در سراسر استان توزیع و تا حدود زیادی نیاز به اعزام به مرکز استان را کم کرده‌ایم اما در این زمینه هنوز جا دارد که تعداد این تخت‌ها را بیشتر کنیم.
وی افزود: حدود 180 عمل آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی در ماه در بیمارستان‌های استان انجام می‌شود که نیاز مردم به اعزام به شهرهای دیگر را بسیار کم کرده است.
دکتر رئیسی با اشاره به عمل تعویض دریچه آئورت که در سطح کشور تنها در چند شهر و به تعداد بسیار کم انجام میشود, اظهار داشت: این عمل توسط پزشکان و کادر بسیار خوب دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در مرکز استان و در بیمارستان قلب انجام شد که یک عمل بسیار موفقیت‌آمیز بود و این یکی از افتخارات بزرگی است که توسط پزشکان بومی خودمان انجام گرفت و نویدبخش توسعه پایدار برای آینده استان است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه دستگاه ام.آر.آی 13 سال پیش وارد استان شده و حجم بسیار بالایی را پوشش داده است، گفت: دستگاه دوم سال گذشته خریداری و در کنگان نصب شد و یک دستگاه نیز توسط بیمارستان سلمان فارسی بوشهر خریداری شده و به زودی شروع به کار خواهد کرد و دستگاه دیگری نیز در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته که با وجود این چهار دستگاه نیاز استان در حد بسیار زیادی تأمین خواهد شد.
وی با بیان اینکه تعداد 81 داروخانه خصوصی و 12 داروخانه دولتی تحت پوشش معاونت غذا و دارو قرار دارد، اظهار داشت: استان بوشهر یکی از مبادی اصلی ورود برنج و سایر مواد غذایی در سطح کشور است و 9 گمرک را تحت پوشش داریم.
رییس دانشگاه اضافه کرد: تیپ عملکردی معاونت غذا و دارو با توجه به حجم کاری در حال انجام، در سطح کشور تیپ یک محسوب می شود و طی دو سال گذشته آزمایشگاه مرکز استان به یکی از مجهزترین آزمایشگاه‌های مواد غذایی تبدیل شده است.
وی افزود: یک تفاهم نامه نیز با گمرک و اداره بندر امضا شد که طبق آن یک آزمایشگاه در گمرک بوشهر برای تسهیل و نظارت بیشتر بر مواد غذایی راه اندازی خواهد شد.
دکتر رئیسی با اشاره به اینکه طرح تحول با سه هدف اصلی شروع به کارکرده است گفت: اولین هدف این طرح کم کردن پرداختی‌ها از جیب مردم بود و اینکه می‌بایست تا پایان برنامه پنجم توسعه 70 درصد پرداختی‌ها توسط دولت یا سایر سازمان‌ها اتفاق بیفتد و 30 درصد توسط مردم پرداخت شود ولی عملاً تا پایان برنامه پنجم این نسبت برعکس بود و این فشار بسیار مضاعفی به مردم وارد کرده بود ولی در حال حاضر بیماری که نیاز به عمل قلب دارد تنها با پرداخت مبلغی کمتر یک‌میلیون و نیم می‌تواند این عمل را انجام دهد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: دسترسی مردم به خدمات، هدف دوم این طرح بود به این معنی که خیلی از خدمات یا در استان وجود نداشت یا اگر وجود داشت به‌گونه‌ای بود که مردم نمی‌توانستند به‌راحتی به آن خدمت دسترسی داشته باشند ازجمله وجود متخصصین مختلف در سراسر استان و کلینیک‌های ویژه که با شروع طرح تحول نظام سلامت این مشکل تا حدود زیادی برطرف شد.
این مقام مسئول تصریح کرد: ارتقای کیفیت خدمات هدف سوم این طرح بود که با مؤلفه‌هایی مثل ماندگاری پزشکان، مقیمی پزشکان و تمام‌وقت بودن پزشکان این هدف دنبال می‌شود.
دکتر رئیسی اظهار داشت: بعد از سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در اردیبهشت‌ماه 93 طرح تحول نظام سلامت کلید خورد و یکی از جملات کلیدی مقام معظم رهبری که خیلی ما را امیدوار و دلگرم کرد این بود که فرمودند «طرح نظام سلامت یکی از اقدامات بسیار خوب دولت است که باید این طرح پشتیبانی و ادامه یابد.»
وی اضافه کرد: یکی از نگرانی‌های طراحان این طرح این بود که مبادا ادامه پیدا نکند که خوشبختانه بسیاری از الزامات این طرح ازجمله اعتبارات و بودجه وارد مجلس شد و از طریق آن مورد تأیید قرار گرفت و مصوب شد.
دکتر رئیسی با اشاره به بحث حضور متخصصین و ماندگاری آنها تصریح کرد: اگر قرار است توسعه پایدار اتفاق بیفتد باید این پزشکان ماندگار شوند و ماندگاری پزشکان تنها به عهده دانشگاه نیست بلکه باید زیرساخت‌های مناسب برای سکونت آنها نیز فراهم شود.
وی اضافه کرد: یکی از ابتکارات دانشگاه که ابتدا از بوشهر شروع شد و بعد به سراسر کشور بخشنامه و از این کار الگوبرداری شد این بود که ابتدا یک گروه برای انجام کارهای اداری و اسکان پزشکان تشکیل شد سپس معارفه پزشکان با امام‌جمعه، فرماندار و شورای اداری آن شهرستان صورت گرفت.
رییس دانشگاه بابیان اینکه کار دیگری که برای توسعه پایدار باید انجام داد این است که نیروهای بومی‌ استان را تقویت کنیم، گفت: اکنون دو سال است که ما برای نیروهای بومی‌ استان سهمیه ایجاد کرده‌ایم و پذیرش دانشجویان پزشکی را به 90 نفر رسانده‌ایم که نزدیک به 60 درصد آن بومی است.
وی با اشاره به بسته ماندگاری پزشکان گفت: در حوزه بوشهر، گناوه و دیلم به‌طور میانگین 100 پزشک حضور دارند.
دکتر رئیسی گفت: در حال حاضر بهداشت و درمان استان در وضعیت خوبی است ولی تا قرار گرفتن در وضعیت مطلوب فاصله‌داریم و پذیرفتن این موضوع باعث می‌شود که با روش‌های علمی، متوازن و پایدار برای آن برنامه‌ریزی کنیم.

انتهای پیام/ س. م. - 1021


با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
telegram.me/bpumspublicrelation

کلمات کلیدی:
جلسه.هیات.رییسه     نماینده.مجلس     حجت‌الاسلام.عبدالحمید.خدری     دکتر.علیرضا.رئیسی        

تاریخ بروز رسانی:   8 تير 1395

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر



ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >