در این نشست که تعداد زیادی از دانشجویان حضور داشتند، استاد بهرام پور به تفسیر تعدادی از آیات قرآن کریم در ارتباط با "سخن گفتن" پرداخت.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از گناهان منشأ زبان و سخن دارد گفت: قرآن به ما دستور داده که آن چیزی را که به آن علم نداریم اظهار نکنیم زیرا باید آن چیزی را که میپذیریم و بیان میکنیم پاسخگو باشیم.
استاد بهرام پور اضافه کرد: همه سخنانی که ما بر زبان جاری میکنیم فرشتگان آن را ثبت میکنند، از این رو به فرمان خداوند باید از گمانها اجتناب کنیم زیرا بسیاری از گمانها خطا و گناه است و اغلب اختلافها و نزاعها برای این است که بر پایه اطلاعات گمانی است.
وی بیان داشت: همانگونه که اثبات چیزی باید بر اساس علم باشد، انکار یک سری عقاید و ایدهها نیز باید بر اساس علم و آگاهی باشد.
این مفسر قرآن افزود: از دیدگاه قرآن "افک" احمقانه ترین حرکت است زیرا بر روی حدس و گمان استوار است و اینکه اظهار میدارند مردم این سخن را میگویند توجیه کننده رواج و انتشار یک مطلب نیست.
وی به بعضی از آسیبهای زبانی که خداوند در قرآن کریم از آن نهی کرده است اشاره کرد و خاطر نشان کرد: تمسخر، غیبت و تهمت زدن به دیگران از جمله گناهانی است که همه آنها زشت و ناپسند است و اساساً هیچ گناهی از دیدگاه قرآن زیبا نیست.
استاد بهرام پور همچنین به نحوه پذیرش سخنان دیگران از منظر قرآن اشاره کرد و گفت: اطلاعات مختلفی که انسان کسب میکند باید ابتدا بررسی کند و صحیحترین آن را بپذیرد و به کار بندد.
انتهای پیام/ س. ر 1021