به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان تنگستان، فرزانه آئین اظهار داشت: با توجه به اهمیت بیماری سل ازلحاظ انتقال به دیگران ضروری است افرادی که دارای سرفه بیش از دو هفته هستند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت و خانههای بهداشت نسبت به بیماری سل بررسی شوند.
کارشناس نظام مراقبت سل و جذام دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان داشت: به دلیل اینکه تشخیص و درمان بیماران مبتلابه سل اصلیترین راه پیشگیری از این بیماری است و تمامی مراحل درمان و داروهای آن رایگان بوده و زیر نظر مراقبین سلامت و بهورزان در نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت، پایگاه سلامت یا خانه بهداشت انجام میشود.
وی ادامه داد: شایعترین علامت ابتلا به سل، سرفه پایدار به مدت دو هفته یا بیشتر که معمولاً با خلط و گاهی با خلط خونی همراه است اما بهصورت عمومی و مشترک سل دارای علائمی همچون تب، کاهش اشتها، کاهش وزن، بیحالی، تعریق شبانه، خستگی زودرس و ضعف عمومی است.
کارشناس نظام مراقبت سل و جذام دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار داشت: همه گروههای سنی در معرض خطر ابتلا به سل هستند اما کودکان، سالمندان، افراد مبتلابه دیابت، نارسایی کلیوی، ایدز، سوءتغذیه، سرطانها و افراد مصرفکننده داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی نسبت به سایر افراد در معرض خطر بیشتر برای ابتلا به سل هستند.
آئین بابیان اینکه همه انواع سل قابلیت انتقال به دیگران را ندارند تصریح کرد: بیمارانی که به سل ریوی مبتلا شدهاند میتوانند با هر بار سرفه کردن قطرات تنفسی آلوده به میکروب را در هوا پخش کرده و درنتیجه بیماری را به دیگران منتقل میکنند.
کارشناس نظام مراقبت سل و جذام دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: بیماری سل قابلدرمان است و فرد بیمار با مصرف منظم دارو در یک دوره ششماهه میتواند سلامت خود را به دست آورد اما نکته حائز اهمیت این است که حتی در صورت احساس بهبودی در طول این شش ماه نباید مصرف داروها قطع گردد.
کارگاه آموزشی بیماریابی فعال سل با حضور کارشناس نظام مراقبت سل و جذام دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در شبکه بهداشت و درمان تنگستان برگزار شد.
انتهای پیام/ ن.ا ۳۰۱۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید