فرزانه دانشی در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: دوران سالمندی به ۶۰ سال و بالاتر اطلاق میگردد، اما تغییرات سالمندی از سالها قبل از آن آغاز میشود.
وی اضافه کرد: با توجه به تغذیه در این دوران از زندگی به دلیل تغییر نیازهای تغذیهای بدن، از اهمیت به سزایی برخوردار است.
دانشی بیان کرد: با افزایش سن، نیاز سالمندان به انرژی کاهشیافته و تمایل به مصرف غذا کمتر میشود و مهمترین توصیه تغذیهای برای این سنین، تهیه غذاهای ساده و کمحجم است به شکلی که تمامی نیازهای فرد به مواد مغذی تأمین گردد.
وی همچنین گفت: با توجه به اهمیت برخی ریزمغذیها شامل ویتامین 12B، ویتامین D و کلسیم، مصرف مایعات و همچنین فعالیت بدنی در سالمندان، این موارد در قاعده هرم غذایی سالمندان ایرانی گنجانده شده است.
دانشی با بیان اینکه با افزایش سن و وارد شدن به دوران سالمندی سوختوساز مواد قندی و نشاستهای کاهش میابد، توصیه کرد: سالمندان در این دوران به مصرف بیشتر غلات سبوسدار در رژیم غذایی نیاز دارند و باید روزانه حداقل ۶ واحد از انواع مختلف نان و غلات در تغذیه سالمندان استفاده شود.
وی تصریح کرد: از آنجا که در سنین سالمندی عضلات تحلیل میرود و در نتیجه مقدار پروتئین بدن در دوره سالمندی کم میشود، باید در برنامه تغذیه سالمندی میزان پروتئین بیشتری مصرف شود.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان بیان کرد: کمبود مصرف پروتئین در تغذیه دوران سالمندی به سیستم دفاعی بدن آسیب میرساند و بدن سالمند را مستعد ابتلا به بیماریهای مختلف میکند و استفاده از انواع گوشتها، تخممرغ و حبوبات در تغذیه سالمندان باید حداقل یکبار در روز انجام شود.
وی تأکید کرد: مصرف گوشت سفید و گوشت ماهی بهتر از مصرف گوشت قرمز است و این نکته را باید در تغذیه سالمندان مدنظر قرار داد.
دانشی در خصوص پروتئینهای گیاهی گفت: پروتئینهای گیاهی مثل حبوبات به تنهایی همه آمینواسیدهای ضروری بدن را تأمین نمیکنند و باید به همراه غلات در تغذیه سالمندان مصرف شوند تا ترکیب آمینواسیدهای این دو ماده با هم پروتئین کاملی برای بدن فراهم کند.
دانشی همچنین گفت: مصرف زیاد چربی در تغذیه سالمندی باعث افزایش خطر ابتلا به چاقی، بیماریهای قلبی عروقی، فشارخون، دیابت و برخی سرطانها میشود و بهتر است چربی مصرفی در رژیم غذایی سالمندان از نوع گیاهی (ترجیحاً زیتون و کلزا) باشد.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان تأکید کرد: در دوران سالمندی احساس تشنگی کاهش مییابد و تشنگی علامت خوبی برای کمبود آب در بدن نیست و حتی در صورت تشنه نبودن روزانه حداقل ۶ تا ۸ لیوان مایعات را مصرف کنید.
انتهای پیام/ س.غ۳۰۳۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید