دکتر سعید کشمیری در نشست کمیته اجرایی برنامه پزشک خانواده ضمن ارائه بخشی از دستاوردهای برنامه پزشک خانواده و بیمه روستایی ۹۸ اظهار داشت: پزشک خانواده به صورت مستقیم با خانوادهها در تماس است و مراقبتهای اولیه بهداشتی را بر عهده دارد و پزشکی سلامتنگر است.
وی تصریح کرد: پزشک خانواده به دلیل شناخت دقیق اشخاص زیر پوشش خود و آشنایی با تاریخچه بیماری آنها، قادر است جمعیت را به خوبی مراقبت کرده و حتی در افراد بهظاهر سالم که علامتی ندارند، بیماری را در مراحل اولیه تشخیص دهد.
دکتر کشمیری بیان کرد: در شرایط کنونی با توجه به وجود مشکلات بهداشتی توجه هرچه تخصصیتر به پزشکی خانواده در کشور ما امری اجتنابناپذیر است، هزینههای بالای درمان و بستری شدن در بیمارستانها و هزینه بالای رفتوآمد مردم روستا و شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ، ضرورت نگاه تخصصی به پزشک خانواده است.
وی با تشکر از تلاشها و اقدامات انجام پذیرفته در جهت انجام هرچه بهتر برنامه و ارائه خدمات در مناطق روستایی، عشایری و شهرهای زیر ۲۰هزار نفر و همچنین تعامل بیمه سلامت استان با دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ادامه داد: برای افزایش بازدهی برنامه و کاهش مشکلات اجرایی پیشنهاد میشود نشستی با نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و همچنین برگزاری جلسه با بیمههای سلامت و با همکاران وزارت بهداشت برگزار شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز در این نشست گزارشی مبسوط از عملکرد دانشگاه در برنامه پزشک خانواده و بیمه روستایی در سال ۹۷ و مشکلات و چالشهای اجرای برنامه در سال ۹۷ ارائه و پیشنهادهای و راهحلهای اجرایی برای برونرفت از مشکلات موجود و کاهش آسیبهای احتمالی ناشی از کمبودهای اعتبار در سال ۹۸ عنوان کرد.
دکتر عبدالمحمد خواجهئیان بیان کرد: پزشک خانواده مستقر در مراکز خدمات جامع سلامت، خدمات قابلارائه در آن مراکز را به بیماران ارائه کرده و در صورت نیاز بیماران به خدمات تخصصی، به عنوان مشاوری آگاه و امین، بیماران را در مسیر صحیح درمان هدایت میکند.
مدیرکل بیمه سلامت بوشهر نیز ضمن تشکر از تلاشها و اقدامات انجام پذیرفته در دانشگاه علوم پزشکی علیرغم مشکلات مالی سال قبل، گزارشی از اقدامات بیمه سلامت در سال ۹۷، پرداختهای مالی سال ۹۷ و ۹۸ و مشکلات موجود ارائه کرد و پیشنهادهای بیمه سلامت را در خصوص مدیریت منابع در اختیار استان در برنامه پزشک خانواده مطرح کرد.
دکتر پرویز رمضانی بیان کرد: طرح پزشک خانواده باهدف نظارت بر فرایند درمان روستاییان با تشکیل پرونده سلامت الکترونیکی، جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه برای روستاییان و هم برای مراکز درمانی دولتی اجرا میشود.
وی عنوان کرد: تمامی تعرفههای خدمات درمانی در این طرح، دولتی است و نوبتدهی به بیماران توسط پزشکان مستقر در مراکز درمانی روستایی و شهری الکترونیکی انجام میشود.
دکتر ایرج بیژنی، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه، دکتر یحیی رضایی معاون غذا و دارو دانشگاه نیز در این نشست نظرات کارشناسانه خود را عنوان کردند.
انتهای پیام/ م.ب ۲۰۲۰
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید