اطلاعیه بهداشتی شبکه بهداشت و درمان دشتستان در مورد سلامت آب

4 امرداد 1397
هر ساله با شروع فصل گرما و افزایش نیاز آبی و کاهش شدید میزان آب، به دلیل قطعی و نوت بندی آب و همچنین ناآگاهی مردم در چگونگی سالم‌سازی آب، شیوع بیماری‌های منتقله از آب افزایش می‌یابد.

توجه به نکات ذیل می‌تواند مخاطرات احتمالی را کاهش دهد.
درصورتی‌که جهت ذخیره آب در منزل از مخزن (منبع) استفاده می‌شود از سالم بودن مخزن اطمینان حاصل گردد.
مخزن ذخیره آب باید غیرقابل نفوذ نسبت به حشرات و جوندگان باشد و حداقل هر شش ماه یک‌بار به روش ذیل شستشو شود:
•    ۷۵ گرم (۵ قاشق غذاخوری) پودر کلر را در یک لیتر آب حل کنید.
•    ۴/۱ مخزن را از آب تمیز پرکنید.
•    به ازای هر منبع هزار لیتری، یک لیتر از محلول تهیه‌شده را اضافه نمایید
•    مخزن را از آب تمیز کاملاً پرکنید و ۲۴ ساعت، منبع را ساکن قرار دهید
•    بعد مخزن را خالی کرده و دوباره از آب تمیز پرکنید و بعد از ۳۰ دقیقه آب قابل‌مصرف است.

درصورتی‌که از دستگاه‌های آب تصفیه خانگی استفاده می‌کنید نکات ذیل را توجه نمایید:

•    دستگاه‌های تصفیه آب خانگی هیچ‌گونه تصفیه میکروبی انجام نمی‌دهد بلکه تنها املاح آب را حذف می‌کند برخی از این املاح برای بدن ضروری هستند.
•    حذف کلر باقیمانده در آب تولیدی در دستگاه آب‌شیرین‌کن خانگی امکان رشد مجدد میکروب‌ها را در آب به‌خصوص زمانی که آب تولیدشده در ظروف پلاستیکی و برای مدت چند روز نگهداری می‌شود مهیا می‌کند.
•    عدم تعویض فیلترها و کارتریج‌های دستگاه موجب ایجاد طعم‌، بو‌، رشد میکروبی و همچنین عدم‌تغییر در کیفیت شیمیائی آب خروجی می‌شود، به‌گونه‌ای که بعد از ۳ الی ۶ ماه عملاً کیفیت آب ورودی و خروجی یکسان است.
در صورت مشکوک بودن نسبت به‌سلامت آب مصرفی را به مدت حداقل ۳ دقیقه جوشانده و پس از سرد شدن مصرف نمایید. (به‌ویژه جهت گروه‌های حساس مثل کودکان زیر ۵ سال، زنان باردار و سالمندان)
انتهای پیام/ س.غ ۳۰۳۰
با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال سروش دریافت کنید
https://sapp.ir/bpumspublicrelation

کلمات کلیدی:
سلامت.آب     نظارت.بهداشتی     فصل.گرما     کاهش.شدید.میزان.آب     سالم.سازی.آب     بیماریهای.منتقله.از.آب    

تاریخ بروز رسانی:   4 امرداد 1397

تعداد بازدید:   ۲

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :  
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :  
 

لینک به این صفحه
< >